Tankar inför sommaren…

Sommar är en fantastisk årstid, det är varmt, solen skiner och det fullkomligt lyses upp av blommor i olika färger. Pandemin är på väg ned och allt fler är vaccinerade och många går mot en välförtjänt ledighet. Framförallt vill vi rikta ett tack till all personal inom vården som har gjort ”ett hästjobb” under pandemin.

Som politiker så finns det ändå många saker att ta tag i fast det är sommar. Vi oroar oss för den vattenbrist som nu lyfts upp och som har inneburit bl.a. bevattningsförbud, vi oroar oss för den fullständigt ohållbara situationen på kommunstyrelsens förvaltning med fortsatta uppsägningar och vi oroar oss för det växande underskottet på kommunstyrelsen som i mars var -34 miljoner! Vi oroar oss också för den lärarbrist som finns på våra skolor och främst på Västerängsskolan där halva lärarkåren slutat. Vissa har sagt upp sig och vissa har slutat med pensionsavgång m.m. Det är ytterst allvarligt att som politiker i Barn- och utbildningsnämnden inte fått information om det krisläge som är på våra skolor, trots att nämndssammanträdet ägde rum dagen innan SVT visade sitt inslag om hur situationen är.

Vi finns tillgängliga under hela sommaren om det är så att Alliansen vill kontakta oss angående de eventuella förslag de har till olika lösningar för de uppkomna situationerna.

Slutligen så vill vi önska alla en fantastisk sommar med mycket sol och bad och härliga grillkvällar.

Socialdemokraterna i Håbo

facebook Twitter Email